Акценти
Начало / Общество / Представители на пет партии и коалиции подписаха споразумение за толерантна кампания

Представители на пет партии и коалиции подписаха споразумение за толерантна кампания

Представители на ГЕРБ, коалиция „БСП за България“, Реформаторски блок, коалиция „Обединени патриоти“ и БДЦ подписаха днес  предложеното от кмета Георг Спартански споразумение за толерантна агитация, чиято основна идея е да не се допуска безразборно лепене на предизборни плакати в града, съобщиха от общинската администрация. „Общинската администрация ще прилага стриктно и еднакво закона към всички партии при установяване на нарушение от тяхна страна”, обеща кметът Спартански.

Той сигнализира и за първи нарушения – за налепени предизборни плакати по стълбове на тролейбусната мрежа и по фасади на частни сгради и имоти. Изпратен е сигнал за това до РИК, а от съответната коалиция ще бъде изискано писменото позволение от собственика на частния имот за разлепването на материалите.

Представителите на партии и коалиции изразиха подкрепа за инициативата на споразумението и се обединиха около мнението, че чистотата в града и естетическият вид трябва да са обща грижа.

Споразумението е отворено и може да бъде подписано и от други политически субекти, когато те пожелаят, поясни кметът Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...