Акценти
Начало / Общество / Председателят на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко ще посети Плевен

Председателят на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко ще посети Плевен

Председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Валентина Матвиенко ще гостува в Плевен на 24 май, съобщават на сайта на Народното събрание. Визитата на Валентина Матвиенко е по покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Председателят на българския парламент ще посрещне Валентина Матвиенко и водената от нея парламентарна делегация в София на 23 май. На 24 май руската делегация ще участва в тържествените чествания в София по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

По-късно същия ден руските парламентаристи ще посетят Плевен. В 14.10 часа те ще бъдат посрещнати от кмета проф. д-р Димитър Стойков и областния управител Иван Новкиришки. Венци ще бъдат поднесени пред мавзолея „Св. Георги Победоносец”.

Председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация и водената от нея делегация ще посетят Панорама „Плевенска епопея 1877”, където ще поднесат цветя пред паметника на ген. Скобелев.

По-късно Валентина Матвиенко и Цецка Цачева ще приветстват граждзаните на Плевен на площада пред Общината. Празничната програма предвижда изпълнения на ученици от НУИ „Панайот Пипков”  и спектакъл „Искри”  в изпълнение на Гвардейския представителен духов оркестър.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...