Акценти
Начало / Образование / Председателят на Общински съвет – Плевен пожела успешна учебна година на Спортното училище

Председателят на Общински съвет – Плевен пожела успешна учебна година на Спортното училище

По повод откритата днес учебна година в първото в България спортно училище „Георги Бенковски, председателят на Общински съвет – Плевен пожела успешна учебна година на всички, които са част от спортното училище.

По традиция училището посреща своите ученици – спортисти винаги на 1 септември с тържествена церемония и първи звънец. Днес общо 380 ученици прекрачиха прага на училището. Те ще се занимават с 10 вида спорт.

Гости на тържественото откриване бяха общинските съветници Бойко Янчев и Николай Маринов. Тържествената церемония започна с издигане на националния трибагреник от Михайл Иванов – ученик в Спортното училище и републикански щампион по лека атлетика, и посрещане на училищното знаме. Специално внимание по време на церемонията бе отделено на лекоатлета Тихомир Иванов и неговия треньор Георги Гетов, които бяха аплодирани от всички за своя успех на олимпиадата в Рио де Жанейро. Пред всички излязоха и най-добрите спортисти на училището за 2015 година.

спортно учлище 3

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев лично поздрави лекоатлета Тихомир Иванов и неговия треньор Георги Гетов за постигнатия успех в Рио и поднесе поздравителен адрес към всички по повод началото на новата учебна година. „Използвам възможността да ви поздравя от името на Общински съвет – Плевен и лично от свое име по повод първия учебен ден! Всеки път на този празник търсим най-хубавите думи, за да изразим емоциите от прекрачването на училищния праг, от срещите с приятели, учители и треньори! Спортно училище „Г. Бенковски“ е дало на Плевен и страната ни хиляди поводи за гордост с успехите на своите възпитаници! Един от последните такива поводи имаме в лицето на Тихомир Иванов, който с представянето си на олимпийския финал в скока на височина при мъжете в Рио се класира в призовата десетка. Няма по-ценно чувство от това да виждаш как млади хора трупат успех след успех и достойно защитават името на Плевен и България! За мен е чест и гордост, че в Плевен растат такива истински шампиони, с дух и желание за победа!“, се казва в поздравлението от Председателя на местния парламент.

Спортно училище

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...