Акценти
Начало / Крими / Мъж от Плевен отива на съд за кражби на камери от търговски сгради

Мъж от Плевен отива на съд за кражби на камери от търговски сгради

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишен мъж вършил кражби на  камери за видеонаблюдение от търговски сгради – престъпление, информират от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Антон Г. е за това, че през периода  от 08 до 17.02.2016 г. в град Плевен, при условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи – три камери за видеонаблюдение на обща стойност 350 лева от владението на различни собственици, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои,

 На 08.02.2016г. в гр.Плевен от сградата на магазин „Лаиф“, чрез използване на отвертка, отнел чужди движими вещи – една камера за видео-наблюдение марка „AVISON” от владението на „ РИБ Маркет“ ЕООД – гр.Плевен, без съгласие на представителен орган на дружеството, с намерение незаконно да ги присвои.

На 17.02.2016 г. в град Плевен от сградата на Бизнес център „ Мания Тауър“, отнел чужди движими вещи – два броя камери за видео-наблюдение марка “Video Domain” и марка “SHANY”,  общо на стойност 200лв.,   без съгласие на представителен орган на дружеството, с намерение незаконно да ги присвои.

Обвиняемият е осъждан. Поради липсата на финансови средства решил да извърши кражба на камери за видеонаблюдение разположени на територията на град Плевен, които по-късно да продаде. На 08.02.2016г.  около 02.00 часа  през нощта отишъл до магазин „Лайф“  на ул.“П.Р.Славейков“ и от фасадата демонтирал една от поставените там камера за видеонаблюдение. На 17.02.2016 г. , отново през нощта отишъл до бизнес център „Мания Тауър“ и със сила издърпал две от камерите за видео-наблюдение марка, монтирани от външната страна на сградата. Няколко дни по-късно предложил за продажба откраднатите камери за видео-наблюдение.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...