Акценти
Начало / Образование / Председателят на Общинския съвет бе сред гостите на дипломирането на младите лекари от Випуск 2017 на Медицинския университет

Председателят на Общинския съвет бе сред гостите на дипломирането на младите лекари от Випуск 2017 на Медицинския университет

С традиционно Празнично шествие и Тържествена промоция днес Медицински университет – Плевен изпрати младите лекари от 38-ия пореден випуск на Факултет „Медицина“. Тържествена промоция в зала „Магнум” на Втора клинична база „Проф. Марин Ганчев“ бе предшествана от ритуал по предаване символите на Университета пред Ректората на вуза и празнично шествие до площад „Възраждане”.

Празникът на Факултет „Медицина“ уважиха много гости, родители и близки на абсолвентите. Сред присъстващите в зала „Магнум“ бяха председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев, председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев, доц. д-р Цветан Луканов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, и др. По покана на академичното ръководство на висшето учебно заведение специален гост на събитието тази година бе Максим Бехар – международен експерт по публични комуникации и президент на световната ПР организация ICCO.

В академичното си слово ректорът на вуза проф.д-р Славчо Томов поздрави абсолвентите за упоритата им  работа и постигнатия успех. За дипломирането на младите лекари от Випуск 2017 бяха обявени и много поздравителни адреси. „Създаден през 1974 година в нашия град, Медицинският университет се превърна в негов символ – средище на науката, на академичния дух, на водещите медицински постижения. Благодарение на дългогодишните усилия на преподаватели и ръководители, на тяхната творческа енергия, трудолюбие, всеотдайност и интелект, днес значението на Медицинския университет заслужено надхвърля националните рамки“, се казва в поздравление от името на Общински съвет – Плевен, връчено от Председателя на местния парламент Мартин Митев. „Не спирайте да се самоусъвършенствате, защото само така успехът ще бъде с вас и вие ще намирате истинското удовлетворение от избраната професия. На всички вас пожелавам здраве, енергия и удовлетвореност от благородната професия, която сте избрали“, се посочва още в обръщението от ОбС-Плевен към младите медици.

Общо 74 абсолвенти от България, Молдова, Сърбия и Сирия положиха днес Хипократовата клетва и получиха своите дипломи за придобита  образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...