Акценти
Начало / Общество / Председателят на АС – Плевен с награда от премиера за отлично дипломиране по програма „Право на Европейския съюз”

Председателят на АС – Плевен с награда от премиера за отлично дипломиране по програма „Право на Европейския съюз”

Полина Богданова – Кучева – председател на Административен съд – Плевен, е отличена с наградата на министър-председателя на Република България за най-висок успех в магистърската програма „Право на Европейския съюз“, съобщиха от правната институция.  Церемония по връчването на дипломите на успешно завършилите международна магистърска програма “Право на Европейския съюз“ се е състояла в Софийския университет. Сред завършилите освен  Полина Богданова – Кучева, са още Калина Пецова – бивш съдия в Административен съд – Плевен и Делян Петков – съдебен помощник.
Доц. д.ю.н. Атанас Семов, ръководител на Международната магистърска програма „Право на ЕС“, поздрави гостите, завършващите студенти и техните близки с празничното събитие. Доц. Семов подчерта, че международната магистърска програма „Право на Европейския съюз“ е единствената в Европа програма по европейско право с разгърната поредица издания на лекциите на програмата.
На церемонията бяха връчени дипломите на студентите от деветия випуск на съвместната програма на Софийския университет и на университета на Лотарингия, Франция.
Красимира Филипова, зам.-министър на правосъдието и възпитаник на програмата, поздрави студентите от името на министър Захариева и от свое име за успешното им дипломиране в международната магистърска програма „Право на Европейския съюз“. По думите й, не случайно тази програма е определяна като една от най-престижните, защото през годините е доказала своята значимост и принос за развитието на всички юристи в страната.
Директорът на Европейския университетски център на университета в Нанси проф. д-р Ив Пети изрази удовлетворението си от успешното партньорство между двата университета. По думите му, програмата е много ценна за България като държава, формирайки висши чиновници.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...