Акценти
Начало / Икономика / Предпроектното проучване за магистрала „Хемус” вече е започнало

Предпроектното проучване за магистрала „Хемус” вече е започнало

Илиян Йончев

В ход е процедурата за предпроектно проучване за изграждането на автомагистрала „Хемус”, която ще преминава между Плевен и Ловеч, каза на първата си  за годината пресконференция областният управител на област Плевен Илиян Йончев.

Той отчете, че през миналата година в областта са извършени не малко инфраструктурни подобрения, в резултат на които значително е улеснено движението в областта.

И през тази година ще продължа политиката си на „протегнатата ръка” към кметовете, за да им помагам с каквото е необходимо, заяви Йончев и допълни, че през настоящата година предстоят по-добри дни за нашата област.

Той посочи започналото изграждане на депото в Никопол, което, по думите му, е сериозен инвестиционен проект с принос за развитието на строителните фирми в областта, както и реализирането на проекта за водния цикъл в Червен бряг.

През тази година ще стартира проект по ОП „Административен капацитет”, в рамките на който ще бъде проведено обучение на областната администрация. Ще направим необходимото да нямаме санкции за  изпълнението на тези проекти, заяви областният управител.

Той потвърди, че в новия програмен период е включено доизграждането на пътя Плевен-Ловеч и на кръговото движение в Кнежа, но не се ангажира със срокове за започване на източния обходен път на Плевен, за изграждането на който ще са необходими 50 млн. лв. Но този път е жизнено необходим за Плевен и региона, особено с оглед на рестарта на АЕЦ Белене, който вярвам, че ще се случи, подчерта Илиян Йончев.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...