Акценти
Начало / Крими / Предотвратиха масов бой на роми в Гулянци

Предотвратиха масов бой на роми в Гулянци

Полицаи от Гулянци са прекратили снощи още в началото му масово сбиване между роми на улица „Н. Ракитин“ в града.

В 22.25 часа от тел.112 в Районното управление е получен сигнал за конфликта, в който са замесени две големи групи от ромски произход. Изпратеният на мястото полицейски екип констатирал, че в две съседни дворни места на въпросната улица има събрани групи хора. Станало ясно, че причина за възникналия първоначално скандал между тях са интимни отношения между мъж и жена от различните групи.

Участниците са предупредени устно, а водачите на групите – писмено. Единият тартор е 53-годишен мъж с регистрации за извършени престъпления по чл.194 и 195 от НК и присъда, а вторият е 33-годишен, с 4  регистрации, 10 заявителски материала и четири присъди. Малко по-късно в 1.00 часа е получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ в Гулянци, че при тях е приет за преглед по-възрастният от лидерите – той имал болки в гърдите. Мъжът е транспортиран е в Спешно приемно отделение при Университетската многопрофилна болница в Плевен, където е прегледан и по-късно освободен за домашно лечение.

Днес проверките продължават за успокояване на жителите и осигуряване на спокойствие в населеното място.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...