Акценти
Начало / Общество / Предложиха 10 000 лева да е вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК Плевен за 2018 година

Предложиха 10 000 лева да е вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК Плевен за 2018 година

На общо събрание днес Асоциацията по ВиК прие проекта за бюджет 2018. Членовете на Асоциацията единодушно подкрепиха предложението препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК Плевен за 2018 година да бъде 10 000 лева.

Стана ясно още, че в следващите регулярни заседания ще се разискват конкретни наболели въпроси, които касаят ВиК системата в общините на територията на Област Плевен, отстраняването на аварии и възстановяването на пътната настилка след това, качеството на водата и др. На общото събрание днес бяха маркирани и някои конкретни предложения, които биха допринесли за подобряване качеството на питейната вода по места.

Заседанието бе председателствано от Областния управител на Плевен Мирослав Петров, който е упълномощен от министрите на околната среда и водите и регионалното развитие и благоустройството да представлява държавата.

„С оглед на последващия контрол върху изпълнение на взетите от Асоциацията по ВиК решения, всички предложения и двустранни контакти между ВиК оператора и общините, ще се извършват на общите събрания на Асоциацията. Нашата цел е работата на Асоциацията да намери практическото си изражение още през 2018 година с решаването на конкретни проблеми по места”, обобщи областният управител.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...