Акценти
Начало / Общество / Предлагат кмета на Белене в ръководството на Сдружението на общините

Предлагат кмета на Белене в ръководството на Сдружението на общините

Петър Дулев, пети мандат кмет на Белене, ще бъде предложен за член на Контролния съвет на Националното сдружение на общините от северозападен район, в който попада и област Плевен. Това ще стане по време на предварителното заседание на делегатите на Общото събрание на сдружението, което ще се проведе в края на тази седмица в Монтана. „С тази кандидатура, която очакваме да бъде подкрепена и от другите политически сили в Плевенска област, имаме амбицията Плевен за първи път да бъде представен в управленските органи на сдружението от създаването му преди 15 години”, изтъкна плевнският депутат от БСП Румен Петков. Той определи Петър Дулев като един от най-успешните кметове в България.

От БСП откроиха три основни предимства, ако Дулев бъде избран. На първо място, опитът му като председател на Асоциацията на Дунавските общини ще даде възможност  Националното сдружение на общините да има по-активна позиция при реализацията на Дунавската стратегия и отстояването на българските интереси, като на първо място са тези, свързани с енергетиката.

От друга страна следващите четири години местното самоуправление ще влияе най-динамично при усвояването на  финансовите евроинструменти.  Участието на Петър Дулев в управленските органи на сдружението ще даде възможност на нашите кметове да разполагат с пълния обем информация и да бъдат много по-активни в подготовката на проекти за своите общини. Третото предимство от БСП виждат в това, че изборът му би бил най-високата оценка за неговите управленски качества и за постигнатото от него по време на кметските му мандати.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...