Акценти
Начало / Общество / В проекта за Бюджет 2012 местните приходи са 32 млн. лева

В проекта за Бюджет 2012 местните приходи са 32 млн. лева

32 млн.367 хил.лв. са заложените местни приходи  в проекта за Бюджет на Община Плевен за 2012 г., чието публичнообсъждане е днес от 10.30 часа в конферентната зала на сграда “Гена Димитрова”, на ул. Димитър Константинов” №2.  Общо планираните приходи в общинския бюджет са 64 млн. 670 хил. лв., като другото по-голямо перо са приходите от Централния бюджет за делегираните от държавата дейности – 30 млн. 284 хил.лв.

Най-голямата сума в разходната част на проектобюджетът е за издръжката на заведенията от системата на образованието – 24 млн.лв. , за заплати – 2 млн.418 хил.лв., за детски ясли, детска кухня и медицинско обслужване в детските заведения – 2 млн. 525 хил. лв. Между регионалните музеи и галерии, Регионалната библиотека и читалищата ще бъдат разпределени 1 млн. 487 хил. лв.

От Републиканския бюджет за община Плевен е определена целева субсидия за ремонтни и строителни дейности в размер на близо 589 хил. лв., от които 292 хил.лв. са планувани за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа. Поддръжката на уличната мрежа и на тротоарните пространства ще е от местни приходи.

В началото на миналата седмица на сайта на Общината беше качен проектът за Бюджет 2012, за да се запознаят гражданите с основните му параметри. Всеки, който има предложения за новия бюджет, може да ги представи на публичното обсъждане днес. От общинската администрация обещават в проектобюджета да бъдат включени, при спазване на финансовите параметри, всички целесъобразни предложения и становища.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...