Акценти
Начало / Крими / Предадоха на съд 25-годишен, извършил кражба на пари и вещи от гримьорна в театъра

Предадоха на съд 25-годишен, извършил кражба на пари и вещи от гримьорна в театъра

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, извършил кражба на пари, лични и дебитни карти от гримьорна на театрални артисти и теглил пари от чужда дебитна карта, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Митко И. е за това, че на 19.01.2016 г. в град Плевен, при условията на опасен рецидив и при условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи – парични суми, лични и дебитни карти, на обща стойност 196 лв. от владението на артисти, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

Срещу него е повдигнато и обвинение за това, че на 19.01.2016 г. в град Плевен, при условията на продължавано престъпление, използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра, като деянието не съставлява по-тежко престъпление, като на три пъти изтеглил общо 550 лв..

Обвиняемият е изтърпял последното си наказание лишаване от свобода на 04.12.2015 г. Само месец по-късно – на 19.01.2016 г., той пристигнал в град Плевен с намерение да извърши кражба. Около 12,00 часа влязъл в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и попитал портиера за служба „Личен състав“ под предлог, че си търси работа. По същото време в театъра се провеждала репетиция и актьорите били оставили личните си вещи в гримьорните. При движението си в сградата на театъра Митко И. забелязал, че гримьорните не са заключени. Малко по-късно се върнал отново в сградата, влязъл в гримьорната, пребъркал дамските чанти и джобовете на якетата, като взел пари и портфейли които намерил. След като прегледал съдържанието на откраднатите портмонета, Митко И. видял, че в едното портмоне, освен дебитната карта, имало и записан ПИН-код. Веднага, от най-близкия банкомат, на три транзакции изтеглил общо 550 лв.
Обвиняемият е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...