Начало / Крими / Предадоха на съда жена за продажба в Плевен на безакцизен тютюн

Предадоха на съда жена за продажба в Плевен на безакцизен тютюн

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишна жена за държане и продажба на безакцизен тютюн.

Обвинението срещу Маргарита Ж. е за това, че на  22.06.2016 г. в гр.Плевен, държала и продавала акцизни стоки  – фино нарязан тютюн, който може да се пуши без допълнителна индустриална обработка, с тегло 2,564 кг., на стойност 512,80лв., без български акцизен бандерол, като такъв се изисква по Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за тютюна и тютюневите изделия, като размерът на невнесения акциз възлиза на 389,73 лв. и случаят е немаловажен. Престъпление по чл.234, ал.1, от НК.

На 22.06.2016 г.  обвиняемата  била в гр. Плевен,  в района на кооперативен пазар, като носела фино нарязан тютюн, с тегло 2,564 кг., поставен в полиетиленов плик с надпис „Билла” с намерение да го продаде. Същия ден мъж  от гр.Търговище пристигнал в гр.Плевен, с цел да си закупи тютюн за лични нужди. В района на пазара срещнал обвиняемата, която му предложила да му продаде тютюна  на цена от 75 лева и той се съгласил. Действията на двамата  били наблюдавани от служители при 02 РУ гр.Плевен,  които веднага след сделката извършили незабавна проверка на лицата.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...