Акценти
Начало / Крими / Пенсионер се изправя пред съда за шофиране в пияно състояние и за съпротива на полицаи

Пенсионер се изправя пред съда за шофиране в пияно състояние и за съпротива на полицаи

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу 64 –годишен пенсионер, шофирал след употреба на алкохол и пречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу Владилен Л. е за това, че на  05.06.2017г. в гр.Пордим, управлявал  лек автомобил Рено Меган, с концентрация на алкохол в кръвта си  2,6 на хиляда, установено по надлежния ред, с протокол за химическа експертиза – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК. Повдигнато му е обвинение и за това, че на  05.06.2017г. в гр.Пордим, противозаконно пречел на органи на властта – двама полицейски служители   при РУ–Пордим да изпълнят задълженията си  – престъпление по чл.270,  ал.1 от НК.

На 05.06.2017 г. обвиняемият   употребил алкохол, но въпреки това около 23.00 часа управлявал лек автомобил  по пътя с.Згалево – гр.Пордим. След получен сигнал в ОДЧ на  Първо РУ – Плевен за лице управляващо лек автомобил след употреба на алкохол, дежуренполицейски патрул спрял автомобила за проверка. При проверката обвиняемият имал неадекватни реакции, говорел на висок глас и заявил, че бил офицер и някакви „прости старшини” не могат да му извършват проверка, отказал да им предостави лични документи и документи на автомобила, а при излизане от автомобила  залитнал и паднал на асфалта. Полицейските служители му помогнали да стане и да се облегне на автомобила. Докато се опитвали да проведат разговор, обвиняемия в замахнал с юмрук към главата на единия полицай. Наложило се да му бъдат поставени белезници, като обвиняемият продължил да обижда и псува полицейските служители. Извършената проверка за алкохол отчела положителен резултат.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...