Акценти
Начало / Икономика / Практически съвети за работа с Китай получи плевенският бизнес

Практически съвети за работа с Китай получи плевенският бизнес

Среща с представители на местния бизнес в Плевен организираха Българо-китайската търговско-промишлена камара заедно с Българската търговско-промишлена палата. Това стана в рамките на поредица бизнес семинари на тема „Практически стъпки и оперативни програми за работа с Китай”, които е предвидено да се проведат в 26 града на страната. Идеята е да се насърчат по места малките и средните предприятия, както и да им се дадат практични съвети в тази насока.

Подобни форуми е имало в 4 областни центъра, а помощта е реална, защото на семинарите се обсъждат конкретни стъпки от страна на българските фирми, които искат да разпространяват стоките си в Китай. Там пазарът е огромен, а очакванията са в следващите години да стане и най-големия в туристическо отношение. Така че това е и другата посока по време на форумите – да се определят основните точки при представянето на България като атрактивна туристическа дестинация, уточни изпълнителният директор на Българо-китайската търговско-промишлена камара Стефан Кинов.

Оказа се и че правителството на Китай е отпуснало кредитна линия от 10 милиарда, насочена към страните от Централна и Източна Европа с цел разработване на проекти на смесени дружества за създаване на джойнт венчъри за развитие на предприятия извън азиатската страна.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...