Акценти
Начало / Общество / Правят първа копка на новата детска градина в Плевен

Правят първа копка на новата детска градина в Плевен

Първа копка на новата детска градина в Плевен ще бъде направена следващата седмица, все още обаче не е уточнена официално датата. Една от двете софийски фирми, кандидатствали в обществената поръчка за строителството, го е спечелила – това е „Хуфу” ЕООД. Общо четири фирми кандидатстваха за изпълнител, две от тях – плевенски.

За строителството и оборудването на детското заведение държавата отпусна 2 млн. лв. Според предварително оповестената информация, детската градина ще е с четири групи за общо около 100 малчугани. Тя ще бъде изградена на празен общински терен зад сградата на Битовия комбинат на ул. „Гренадерска” в Плевен, в съседство със съществуваща детска ясла.

От описанието в Агенцията за обществени поръчки става ясно, че проектираната сграда е двуетажна със сутерен, разположен под северното крило. В двете крила на всеки етаж ще са разположени помещенията, които обслужват детските групи – занималня със спалня, тераса, гардеробно, офис за разпределяне на храната, умивалня и тоалетна. Централно в сградата ще са разположени физкултурно-музикален салон, административен блок, лекарски кабинет и част от другите обслужващи помещения. В сутерена ще бъде организирана кухнята, пералния и сушилно-гладачния блок, както и битовите помещения за персонала. Освен това са обособени помещения за инвентар, абонатно и машинно.

Ще припомним, че в Плевен нова детска градина не е строена от повече от 23 години. Прогнозната стойност само за строителството е в рамките на 1 млн. 800 хил. лв. Разгънатата застроена площ на сутерена, първи и втори етаж на обекта е 2 212.76 кв. м. Крайният срок за изпълнение на поръчката за построяване на детското заведение е 12 месеца.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...