Акценти
Начало / Общество / В Бохот се готвят за гражданско неподчинение

В Бохот се готвят за гражданско неподчинение

Уведомяваме ви, че с писмо от Инициативен комитет до кмета на Община Плевен с вх. № 94В-3997-1/09.07.2013 и на основание чл.8 ал.1от ЗСММ, на 18 юли 2013г.от 10.30 ч. ще поставим началото на безсрочен протест, гражданско неподчинение по смисъла на ЗСММ – блокиране на бул.”Христо Ботев” в с. Бохот за преминаването на тежкотоварни камиони. Очакваме в протеста да се включат над 50 души. Това пише в отворено писмо до медиите от Инициативния комитет.
В писмото се припомня, че недоволството на жителите на Бохот се роди преди година и половина, предизвикано от преминаващите през селото тежкотоварни камиони, ползващи автоматична везна в бившия стопански двор, днес частна собственост. „В периода, когато се прибира селскостопанската продукция трафикът на тежкотоварни камиони е денонощен, предизвиква силни вибрации, пропукване на къщи и огради, шум и непоносими облаци от пепел, тъй като улицата, по която преминават , според експертна оценка, не може да понесе такова натоварване. През месец юни 2012 година кметът на Плевен, проф. Стойков обеща на събрание в селото, че проблемът ще бъде решен до края на месец юни 2013г. като бъде изграден обходен път, така че камионите да не преминават през селото. До този момент нищо от обещаното не е изпълнено“, се заявява в писмото.
То завършва с категоричното: „Ние от Инициативния комитет, подкрепяни от потърпевшите жители на с.Бохот, обявяваме гражданско неподчинение, обвинявайки кмета и Община Плевен в бездействие и лъжа“.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...