Акценти
Начало / Здравеопазване / По стар обичай измиха ръцете на най-опитната акушерка

По стар обичай измиха ръцете на най-опитната акушерка

По традиция за Деня на родилната помощ или както хората го наричат Бабинден в Акушерската клиника наУМБАЛ – Плевен изпълниха ритуала измиване на ръцете на най-добрата акушерка. Признанието тази година беше отдадено на Соня Петрова, избрана за Акушерка на 2011 г.

„Бъдете здрави и все така с любов посрещайте новия живот“, пожела на колегите си началникът на Акушерската клиника на УМБАЛ „Д-р Г.Странски“доц. д-р Стоян Танчев по повод празника.

А зам.-изпълнителният директор на Университетската болница доц. д-р Цветан Луканов  благодари на екипа на клиниката за професионализма и топлотата, с която се грижи за майките и техните рожби, за безсънните часове в борба за живота на тези, които се нуждаят от специални грижи.

„Нека светлината, която внасяте в домовете с всяко едно дете, озарява вашия път и ви напомня, че трудът ви е благословен“, обърна се към медиците доц. Луканов.

1 441 раждания са извършени в университетската болница през 2011 г. и с такъв резултат могат да се похвалят не повече от 4 лечебни заведения извън столицата.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...