Акценти
Начало / Любопитно / По-пъстра ще е тази година елхата пред Общината

По-пъстра ще е тази година елхата пред Общината

елха украса

17-метровият смърч пред Общината и тази година ще заблести с коледна украса. Суетнята около подреждането й вече е в пълен ход.

Тази години сме избрали по-пъстра и многоцветна украса. Освен цветовете на нашето знаме – бяло, зелено, червено, ще има гирлянди в синьо и жълто , като европейското знаме. Но миксът от цветове е нашата препратка към  едно от най-големите спортни събития през следващата година – Световното първенство по футбол в Бразилия и затова цветовете на тази държава ще присъстват в  украсата на коледното дърво, обясни инж. Бърдарска от фирмата, която от години се грижи за премяната на сребристия смърч пред Общината.

И тази година украсата ще е динамична, със сменящи се светлини.

Близо пет дни ще продължи поставянето на гирляндите и лампичките. Още е трудно да се каже точната им дължина, но лампичките отново ще бъдат над 7 000. Дървото ще има украса, която ще е ефектна през деня и такава, чиято красота ще изпъква нощем.

Запалването на светлините на коледната елха ще е на 6 декември, петък, от 17.30 часа. Радостното събитие ще е  съпътствано с фойерверки, песни, поздравления и раздаване на лакомства за най-малките.

В  празничния концерт участие ще вземат хор „Звъника” и ансамбъл „Нашенчета” от Центъра за работа с деца и ученици от начални училища в града

.

 

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...