Начало / Общество / По проект „Пълноценен живот в общността” в Белене ще окажат подкрепа на 100 лица с увреждания

По проект „Пълноценен живот в общността” в Белене ще окажат подкрепа на 100 лица с увреждания

На 26.08.2019 година в заседателната зала на Община Белене се проведе пресконференция, на която бе представен проекта „Пълноценен живот в общността”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския съюз и Европейския социален фонд. Проектът се изпълнява от „Декси Консут” ЕООД и Община Белене.
Целта на проекта е създаване на предпоставки за активно социално включване на 100 лица с увреждания, както и на лица, полагащи грижи за зависими членове на семейството от Община Белене.


Дейностите са насочени изцяло към хора с увреждания и техните семейства: провеждане на безплатни  здравни консултации за лица от целевата група, която се състои от  200 лица (с различни заболявания като диабет, сърдечно-съдови и др.Включени в групата на инвалида и лица полагащи грижи за тях), мотивационна и психологическа подкрепа; обучения по ключова компетентност „Обществени и граждански компетентности”; подкрепа за намиране на работа и др. подкрепящи услуги за подобряване на достъпа до заетост.
Ще бъдат организирани информационни срещи с работодатели за възможностите и позитивната роля за обществото за хората с увреждания. На тези срещи ще присъстват и представители на Дирекция „Бюро по труда” и Агенция „Социално подпомагане”.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...