Акценти
Начало / Политика / Земеделският съюз издига Пламен Дилов за кандидат-кмет на Плевен

Земеделският съюз издига Пламен Дилов за кандидат-кмет на Плевен

Пламен Дилов ще е кандидатът на Земеделски съюз „Александър Стамболийски” за кмет на Плевен на предстоящия местен вот. Това обяви на пресконференция председателят на Земеделския съюз Спас Панчев.

На тези избори Земеделският съюз ще се яви самостоятелно в Плевен и в още 65 общини в страната. Амбицията им е в Плевен да участват с пълна листа за общински съветници, каза още Спас Панчев. От нашите кметове и общински съветници ще изискваме прозрачност и чести срещи с хората по населени места, акцентира той.

За кандидат-кмета им за Плевен той каза, че се ползва с авторитет, има име на почтен гражданин и добър администратор.

Областният председател на ЗС „Александър Стамболийски” – Януш Донев, отбеляза, че в листата им за общински съветници не присъстват случайни хора, сред тях са лекари, адвокати, архитекти. В листата им е и бившият областен управител Марио Тодоров. „Идеята ни е да имаме един работещ както трябва Общински съвет”, подчерта Януш Донев.

Идеята ни е богатият опит, който сме натрупали, да го превърнем в ново качество и да станем част от бъдещето на Плевен, каза кандидатът за кмет Пламен Дилов. Според него в момента е много е бавно развитието на Плевен и региона и те могат да помогнат това да се промени чрез активен диалог между местна и държавна власт. Искаме да бъдем моста между местна и държавна власт, но с активното участие на гражданите, отбеляза Пламен Дилов. Той постави като акцент в евентуалното си бъдещо управление на града превръщането му в панаирен център на Северна България. Според него общинската управа трябва да демонстрира по-голямо внимание и подкрепа на бизнеса в Плевен. Прозрачност, граждански контрол и диалог с централно представените партии, ще са принципи в работата му, ако бъде избран за кмет.

На пресконференцията беше представен и Петко Петков като кандидат на Земеделския съюз за кмет на Беглеж.

Искам да вярвам, че хората в Плевен и общината  ще подкрепят нашите кандидати и ще имаме добър резултат на тези избори, за да се докажем като партия, каза Спас Панчев.

Земеделски съюз „Александър Стамболийски” ще се регистрира в ЦИК на 6 септември.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...