Акценти
Начало / Икономика / По-малко от седмица за деклариране на доходи и внасяне на данъка

По-малко от седмица за деклариране на доходи и внасяне на данъка

декларации нап

Шест работни дни остават до 30 април крайният срок за деклариране на  доходи получени през 2013 година, както и за внасяне на дължимия остатък без лихва. Ставката за годишно облагане на доходите е непроменена – 10%.

Данъчните декларации се подават от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в компетентната дирекция на НАП – по постоянен адрес за физическите лица. Тя може да се подаде по Интернет, по пощата с обратна разписка, на място в определени пощенски станции, където служителите на „Български пощи“ издават входящ номер. На интернет страницата на НАП  ще намерите и декларация за облагане на доходите с баркод, която автоматично изчислява дали дължите или сте надвнесли данък. Всеки, който пусне данъчната си декларация по електронен път и плати дължимия налог по електронен път, получава 5% отстъпка от сумата за довнасяне, ако е изпълнено условието да има редовно превеждане през отчетната година на авансови вноски.

До момента в офис Плевен са подадени над  10 700 броя годишни данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица, които са с 900 броя в повече от същия период през 2013 г. Салонът за обслужване на клиенти работи без прекъсване на обяд, за да могат гражданите, които са на работа, да бъдат обслужени по време на обедната им почивка. Клиентите на НАП могат да платят без такса данъка върху доходите на банковото гише в офис Плевен на ул.“Дойран“ № 43.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...