Акценти
Начало / Общество / Пощенска картичка и плик за 140 години Плевенска епопея пускат официално следващата седмица

Пощенска картичка и плик за 140 години Плевенска епопея пускат официално следващата седмица

На 22 ноември в Плевен  ще е тържественото пускане в употреба на илюстрована пощенска картичка „140 години Плевенска епопея и 40 години Панорама” и пощенски плик „110 години Военноисторически музеи Плевен”. Те са създадени от художника д-р Ненко Атанасов и представляват компилация от снимки и картини. За пощенската картичка е използвана картина с ген. Скобелев от битката за Плевен, а на пощенския плик е изобразен мавзолеят и икона на Свети Георги Победоносец, който е обявен за закрилник на Плевен. Материалите за изработката на картичката и плика са предоставени от Военноисторческите музеи в Плевен.

Двете изделия днес бяха представени пред журналисти от Янош Донев, член на Инициативния комитет за честване на 140 години Плевенска епопея.

Валидирането ще се състои в Регионалния исторчески музей в Плевен, на 22 ноември, от 11 часа в присъствието на Георги Първанов – президент на РБългария 2002-2012 г., Симеон Сакскобурготски, представители на руското посолство, плевенски депутати, съобщи Румен Петков, също член на Инициативния комитет .

По време на церемонията акад. Светлин Русев ще обяви наградените участници в конкурса за детско творчество „140 години Плевенска епопея”.

Мероприятието е част от програмата на Община Плевен за отбелязване на годишнината от Освобождението на Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...