Акценти
Начало / Култура / Почетно отличие за 7-годишна възпитаничка на школа „Колорит”

Почетно отличие за 7-годишна възпитаничка на школа „Колорит”

рисунка Лидице 2014

Почетно отличие получи седемгодишната Анна Блажева от 42-рия Международен конкурс за детско изобразително изкуство „Лидице 2014”, провел се в Чехия. Това съобщи Майя Ананиева, ръководител на арт школа „Колорит”, където се подготвя малката художничка.

Почетната награда Анна печели със своята живописна творба „Аз и красивото бяло конче”, изпълнена в смесена техника. Нейната рисунка е композирана в интересна рисувана рамка,  както и цялата колекция от творби на школа „Колорит”, разказа Ананиева.

почетна награда

Рисунките на плевенските деца са се конкурирали с 27 700 творби на деца от 76 страни. Всички те  са рисували вдъхновени от темата „Семейното селско стопанство” и са представили творби в много широк диапазон – от живопис, графика и пластика, до инсталации и фотография. Използването на различни материали, многообразни техники и вълнуващи идеи са превърнали международната изложба в невероятен артистичен празник, предаде думите на организаторите ръководителката на плевенската школа. По традиция изложбата се експонира в Художествената галерия на Мемориалния комплекс „Лидице”.

Конкурсът се организира от „Лидице – мемориал”, Министерството на културата, Министерството на образованието и Комитетът на ЮНЕСКО в Чешката Република.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...