Начало / Здравеопазване / Почетен плакет на Общината за Медицински център „Св. Елисавета” Плевен

Почетен плакет на Общината за Медицински център „Св. Елисавета” Плевен

Плевенски дни на репродуктивната медицина стартираха днес в конферентната зала на хотел „Ростов”. Те се провеждат под патронажа на ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов, техен организатор е Медицинският център „Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета”  с управител доц. д-р Емилияна Конова.

 Целта на седмото издание на Плевенските дни, които ще продължат до 30 април, е да бъдат дискутирани съвременните постижения и противоречия във фундаменталните и практически аспекти на репродуктивните неуспехи, обединявайки в един форум специалисти от различни области на репродуктивната медицина: акушерство и гинекология, репродуктивна имунология, репродуктивна ендокринология, медицинска генетика, андрология, неонатология, репродуктивна психология.
По време на научния форум ще бъдат организирани и кръгли маси по актуални практически проблеми, изискващи по-широко обсъждане и съгласуване, а също така ще бъдат отбелязани и Международният ден на имунологията – 29 април, както и 10-годишнината от създаването на МЦ КИРМ „Света Елисавета“ – Плевен.

Гости на откриването бяха патронът проф. д-р Славчо Томов,  кметът Георг Спартански, доц. Цветан Луканов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Д-р Г. Странски”.

За седми път Плевен е столица на имунологията и всички ние можем да се гордеем, че град като нашия постига високо научно ниво, привличайки специалисти от световна класа. Доказателство са и успехите на Центъра за репродуктивна медицина „Св. Елисавета”, които за десет години от създаването си изградиха безспорен авторитет у нас и зад граница, обърна се към участниците проф. Славчо Томов.

Благодаря на доц. Конова и нейния екип за техния професионализъм, за дарената на хиляди семейства надежда и най-голямото човешко щастие да имат деца. За Община Плевен е дълг и отговорност да оказва финансова подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и да бъде партньор със „Св. Елисавета”, каза в приветствието си кметът Георг Спартански. Той връчи на доц. Емилияна Конова почетен плакет на Община Плевен в знак на признателност за успешния десетгодишен път на  медицинския център.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...