Начало / Здравеопазване / Почетен консултант по хирургия от Оксфорд е специален гост на международна конференция в Медицинския

Почетен консултант по хирургия от Оксфорд е специален гост на международна конференция в Медицинския

Днес в Медицински университет – Плевен се открива 16-то издание на Международната медицинска научна конференция за студенти и млади лекари. Тя ще продължи  до 13 октомври с лекции на водещи специалисти, които ще представят най-новите постижения в областта на медицината и фармацията, като акцент ще бъде поставен върху новостите при оказване на спешна медиицнска помощ при екстремни състояния с дискусии върху иновативните подходи в медицинското образование, наука и практика.

Официалната церемония по откриването на конференцията  е днес, от 16.00 ч, в Телекомуникационния ендоскопски център на МУ-Плевен. Участниците ще бъдат приветствани от Ректора на университета проф. Славчо Томов. Почетен гост на международния научен форум е проф. д-р Дейвид Уилиям Кранстън, професор по хирургия към Катедрата „Хирургически науки“, Нъфийлд, Оксфордски университет, почетен консултант по урология в Университетска болница Оксфорд. Той ще изнесе днес академична лекция.

Официален гост на откриването на младежкия форум ще е кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...