Акценти
Начало / Общество / Поход за свобода ще се проведе в Плевен

Поход за свобода ще се проведе в Плевен

По повод Европейския ден за борба с трафика на хора в Плевен се организира Поход за свобода. Така градът ни ще стане част от световната инициатива за предприемане на градски поход в името на свободата за жертвите на трафик.

В България Поход на свободата се организира за пета поредна година от фондация А21 заедно с доброволци. Правим този символичен манифест, за да покажем, че проблемът със съвременното робство продължава да е актуален и днес, казват организаторите.

Плевен за първи път ще стане част от тази инциятива. Походът на свободата ще се проведе на 20 октомври. Ще тръгне в 11 часа от площада пред Драматичния театър. Всички заедно, с подкрепата на местната Комисия за борба с трафика на хора, ще покажем, че всички ние сме новите борци за свобода, призовават от фондация А 21.

Първите 30 човека, които се регистрират на място в 10:30 часа, ще получат черна тениска на кампанията.

Фондация „А21“ е глобална неправителствена организация, чиято основна цел е да се бори срещу трафика на хора, с цел трудова и сексуална експлоатация. 13 от всеки 100 000 българки днес попадат в някаква схема на робство, затова нашата задача е повече хора в България да чуят за това и да се екипират със знание за превенция и предотвратяване на робството.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...