Начало / Общество / Постоянни проверки да се извършват на атракционите в Градската градина

Постоянни проверки да се извършват на атракционите в Градската градина

Трябва да има активен и постоянен контрол от страна на Общинския инспекторат за това ползват ли се по предназначение наетите площи в Градската градина. Това мнение изказа председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев пред журналисти. Той коментира, че злоупотребите не са изключение, като на площ, наета за конкретен атракцион, се разполагат и други. Това внася напрежение между наемателите, тъй като подписаните условия в договорите не се спазват от всички.

Повод за изказването бе приемането от общинските съветници на предложението за отдаване под наем на части от имоти на територията на Градската градина за разполагане на преместваеми обекти. С решението на старейшините кметът на Плевен бе оправомощен да проведе търг за отдаване под наем на имотите.

Припомняме, че площите за отдаване под наем се предоставят за разполагане на: надуваемо детско атракционно съоръжение – батуг; механични детски монетни атракции; площадки за рисуване върху керамични фигури; машини (сладолед, пуканки, царевица на пара); атракционно съоръжение „бънджи“; детски кът за разполагане на атракционни съоръжения, без посочените по останалите позиции, и детски електромобилчета; атракционно съоръжение „мини-голф“.

Отдаването под наем на имотите на територията на Градската градина е за срок от 01.05.2016 г. до 31.10.2016 г.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...