Акценти
Начало / Общество / Постигнатото по проект „Да пораснем заедно” отчетоха на заключителна среща в Плевен

Постигнатото по проект „Да пораснем заедно” отчетоха на заключителна среща в Плевен

лого- 2

Заключителна среща, на която бяха представени резултатите от 10-месечните усилия на проектния екип на Плевенски Обществен Фонд – Читалища и неговите партньори, с които реализира проекта „Да пораснем заедно“, се проведе на 28 март в Плевен. Гости на форума бяха зам.-областният управител Красимир Иванов и началникът на отдел „Образование” в Община Плевен – Йонита Иванова.

В началото на форума Даниела Димитрова – ръководител на проекта и изпълнителен директор на СПОФ – Читалища представи проекта. Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – Читалища” въведе на територията на област Плевен нова форма за подкрепа на родителите, отглеждащи деца на възраст от 0 до 4 години. Този нов модел за работа с младите семейства, беше подкрепен от УНИЦЕФ, България, не само финансово, но преди всичко чрез предоставяне на своята методология за провеждане на Работлници за родители. От 2012 год., сдружението проведе 16  броя работилници, в които се включиха над 180 млади хора, на които помогнахме да повишат родителските си знания и умения и да създадат развиваща семейна среда за своите деца.

12421797_1142348509130417_1512091568_n
През 2015 год., сдружението мултиплицира своя опит на територията на страната, чрез своя проект „Да пораснем заедно”, финансово подкрепен от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейския икономическо пространство. Чрез нашите партньори: неправителствени организации, читалища, регионална библиотека, със съдействието на местните власти и детските градини, в пет града в страната: Кърджали, Благоевград, Враца, Търговище и Разград, ние въведохме тази нова практика.

Участници от  Търговище, Разград, Враца споделиха за постигнатото през проектния период.

Форумът завърши с дискусия.

12910335_1142348722463729_1500822206_n

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...