Начало / Икономика / Държавата подкрепя плевенския бизнес с обучителна програма

Държавата подкрепя плевенския бизнес с обучителна програма

Началото на конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“ бе дадено тази сутрин в Областна администрация – Плевен. Интерес към първата по рода си в града среща проявиха представители на малкия и средния бизнес от Плевенско.

„Днешната среща е първата от серия събития в Плевен. Това е първият модул, който е по-общ. С него стартираме една учебна програма в подкрепа на бизнеса. Плановете са на всеки месец, месец и половина да идваме със следващия модул. Днес ще представим дейността на Агенцията, Националния иновационен фонд, който ние администрираме, също и общата ни програма с „Майкрософт“ – „Модерният бизнес“. Следващият форум ще бъде в подкрепа на предприемачеството, startup бизнес и възможности за финансиране и подкрепа на бизнеса като цяло“, обясни Никола Стоянов, зам.-изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/. Той допълни, че третият модул най-вероятно ще бъде на тема дигитален маркетинг и кибер сигурност. „Ще има програма, за да може при всяко посещение да идваме с нова тематика. Целта е връзката на Министерството на икономиката с бизнеса да не е раздалечена, а Изпълнителната агенция да е един мост между тях. Както да свежда политиките на Министерството към бизнеса, така и да получава обратна връзка кое е подходящо, кое не е, да получава предложения и т.н. В крайна сметка така ще се помогне на бизнеса с информация, защото има много възможности, а особено в провинцията установихме, че редица от тях не са известни“, коментира още Никола Стоянов.

среща бизнес

„До тук интересът е много голям. Това е 11-ят град, в който организираме подобна среща. В другите градове до тук като цяло подхождаха в началото с недоверие, тъй като не са свикнали да получават подкрепа от Държавата. От друга страна виждаме, че има интерес. Важна е и тази първа стъпка, че фирмите са разбрали, че има много неща, които не знаят, а това само по себе си е позитивно. Надявам се с тези срещи да ги убедим, че наистина се опитваме нещо да направим в тяхна подкрепа“, добави още зам.-изпълнителният директор на ИАНМСП.

Срещата днес в Плевен се организира съвместно от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Областен информационен център – Плевен.

В програмата, която продължава до 13:30 часа в зала „Плевен“ на областна администрация, се предвижда да се представят дейностите на Агенцията за насърчаване на българските фирми, новите мерки в подкрепа намирането на външни пазари и партньори. Екипът на Областния информационен център ще разясни възможностите за финансиране на проекти на бизнеса от Европейските структурни и инвестиционни фондове през 2016 г.

среща бизнес

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...