Акценти
Начало / Любопитно / Посрещнете 2014 година в синьо и с дървени бижута

Посрещнете 2014 година в синьо и с дървени бижута

horse2

Посрещнете Новата 2014 година в тоалет, който кореспондира с нейния талисман, за да протекат следващите месеци в благополучие и изобилие, съветват астролози. Годината на Синия дървен кон идва на 31-ви януари 2014 г. и ще продължи до 15-ти февруари 2015 година.

Естествените тъкани са задължителни в Новогодишната нощ. Конят не харесва ярките и ненатурални тъкани. Изберете си тоалет, който може да е в синьо, зелено, бледо зелено, бяло или златно, както и тъмно лилаво.

Конят е благороден, много темпераментен и обича свободата. В този дух трябва да е и тоалетът ви – преди всичко практичен, изчистен и изработен от вълна, памук, естествено коприна, лен. Да носи духа на свободата и комфорта.

Аксесоарите също са много важни. И те трябва да са от естествени материали, като най-препоръчвано е дървото. То може да присъства както в бижутата, така и в аксесоарите за коса, например, в дамската чанта, колана и др. За по-изтънчените тоалети подходящи са перлите и бижутата от естествени камъни – аквамарин, смарагд, тюркоаз, топаз, нефрит, кехлибар, цитрин, амбър, диамант и др.

Прическата също трябва да е елегантна със своята простота. Съвсем логично е да съберете дългата коса в изискана права опашка. В стила на празника е и свободно падащата, красива дълга коса.

Не е за пренебрегване и най-невидимият, но силно осезаем и присъстващ винага акцент – това е парфюмът. Специалистите препоръчват уханието на 2014 година да е цветно и нежно.

Нравът на коня е избухлив и злопаметен. В същото време той е свободолюбив, общителен и аристократичен. За да не провокирате лошите му черти, посрещнете Новата година само с приятели и близки, с които сте в хармонични отношения. На трапезата трябва да присъстват природни дарове, поднесени красиво и нестандартно. Добре е да има и захар на бучки – конете много я обичат. Купичка овес и чиста вода също ще са реверанс към таласмина на Новата година. Сините и зелените нюанси трябва да преобладават – може да изберете такава покривка, или салфетки.

Китайските години на коня са 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002 и 2014. Известни личности, родени под знака на Коня, са Рембранд, Кевин Костнър, Джон Траволта, Пол Саймън, Исак Нютон, Шон Конъри, Пол Маккартни, Клинт Истууд, Шопен, Едисон, Ленин, Барбра Стрейзанд, Кристен Стюърт, Марио Балотели, Дейвид Камерън, Ангела Меркел.

Новатор, неуморим откривател, Конят е изключително добър за научна работа. Неспокойният му дух не му дава мира. Конят е фин и изискан, маниерите му са изтънчени и той е блестящ сред елита на обществото на коктейли и балове. Компанията му е търсена от всички. Болезнено чувствителен към грозното и пошлото, вие няма да намерите място до него, ако поне малко сте груби. Много лесно нараним, Конят не обича разочарованията и обидите. Всяка изпусната зла дума засяда дълбоко в душата му и го кара да страда.

Годината на Коня обещава да бъде година на възходи и падения. Ще има усилия за възстановяване на икономиката и на чувството за надежда и оптимизъм у хората, но неочаквани събития, съчетани с проблеми, започнали в годината на Змията, ще спират големия напредък. Но жизнеността, чарът и чувството за хумор на коня, заедно с упоритата работа, ще ни помогнат да влезем в 2015 г – Годината на Козата, триумфално, преодолели несгодите и предизвикателствата. Едно нещо трябва да  помним – конете имат добра издръжливост и са страхотни в прескачане на препятствия, които са поставени по пътя им.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...

Един коментар

  1. Чудесна статия!