Акценти
Начало / Общество / Порои отнесоха уличната настилка в плевенски села

Порои отнесоха уличната настилка в плевенски села

Силният и продължителен дъжд снощи е причинил поражения на уличната настилка в малките населени места в Плевенска област, на места е спирало и електричеството.

Изнесен е асфалтът в централната част на село Подем, общ. Долна Митрополия, както и по пътя за Гулянци, алармираха infoPleven жители на селото. По шосето снощи се е образувала и своеобразна река, която е влачела дори контейнери за отпадъци. Хора, които живеят покрай пътя, разказаха, че са преживели тревожна нощ, тъй като около 21.00 – 22.00 часа снощи се е чувало бучене от силната вода. Тази сутрин на много от улиците са се образували буквално като изкопани ями, които затрудняват придвижването.

Кметския наместник на Горталово Пламен Петков обясни, че и при тях пораженията са предимно върху уличната настилка. Река Чернелка е спокойна, но проблем са създали мътните дъждовни води, стичащи се от доловете към селото. Тази сутрин Петков е говорил и с представители на Община Плевен да бъде назначена комисия. Тя ще трябва да направи оценка на щетите от дъжда при неделната буря, когато е пострадал сериозно единственият път за една от махалите в Горталово. От кметството веднага е създадена организация на място и пътят е насипан, за да може хората в махалата да не останат откъснати. От местната администрация в Плевен са обещали и съдействие с техника за поправка на разрушената настилка.

Голямо покачване на нивото на река Вит при село Търнене е отбелязано тази сутрин от хидрометеоролозите. Повишение има и на Искър при с. Ореховица. Според синоптиците, и утре времето ще се задържи предимно дъждовно.

От областната дирекция на МВР в Плевен допълниха, че след интензивните дъждове в областта заради натрупани наноси е затруднено движението в направленията Тръстеник –  Оряховица – Крушовене – Байкал; Подем – Комарево /- Рибен; Дебово – Асеново.

От пресцентъра на полицията успокоиха и че реките, преминаващи в региона, са в коритата си и имат достатъчно обем за поемане на висока вълна.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...