Акценти
Начало / Спорт / Поредна победа на бриджорите от „Найтингейл“ /Плевен/ ги прати на първото място в крайното класиране

Поредна победа на бриджорите от „Найтингейл“ /Плевен/ ги прати на първото място в крайното класиране

Найтингейл

Осмият турнир, който е и последен от веригата Западната Лига по Спортен бридж, се проведе на 15 ноември в мотел „Гривица“  край Плевен. В него взеха участие 8 отбора от София, Плевен,Враца, Перник,Червен бряг и Златица. Те играха 7 кръга по систематата „Всеки срещу всеки“ мачове по 8 дона.

Убедително победител стана отборът на „Найтингейл (Плевен). Това бе и четвъртата победа на плевенчани от общо осемте турнира от “Западната Лига“, състояли се през годината,с което отбора стана първи в крайното комплексно класиране. Отборът на  „Найтингейл“ игра в състав Слави Алексиев, Румен Маринчев, Златозар Сариев и Юри Николов.

На второ и трето място останаха отборите  на „Струма“ (Перник) и „Лястовица“ (Кюстендил).

След завършването на турнира официално бе закрито третото издание на „Западна Лига“. Бяха раздадени купи и медали. Специален приз  получи капитанът на отбор „Каро“ (Червен Бряг) – Петър Гвоздев, по чиято идея бе създадена тази лига.

Турнирът бе генерална репетиция за Националният турнир „Габи“,който ще се състои от 21 до 23 ноември в „Туристически дом“ в град Плевен. Той е най-старият традиционен турнир в България и се провежда за 35-ти път.Бриджори от цялата страна ще се състезават по двойки и отборно.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...