Акценти
Начало / Общество / Пореден нагъл вандалски акт в „Кайлъка“ – откраднаха пейки от детска площадка

Пореден нагъл вандалски акт в „Кайлъка“ – откраднаха пейки от детска площадка

Три пейки са откраднати тази нощ от детската площадка над „Кривите огледала” в парк „Кайлъка“, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. „Това е поредната вандалска проява, с която нагло се посяга върху съоръженията в парка”, коментира областният управител на Плевен Ралица Добрева, която заедно със своя заместник арх. Балтаков днес огледаха поруганата детска площадка. Госпожа Добрева още сутринта е уведомила лично директора на плевенската ОД на МВР, който е изпратил екипи на място.

IMG_1356вандали кайлъка

„Особено безочливи и дръзки са били извършителите на кражбата. Освен откраднатите пейки, те са подготвили да отмъкнат и още една. Видяхме, че са изкъртили част от бетона, с който е захваната и вероятно са били предвидили да я откраднат тази или близките нощи”, каза арх. Балтаков.  „Откраднатите пейки са с чугунени отливки за основи и това ги прави доста тежки. Очевидно обаче това не е пречка за изобретателни вандали”, допълни той.

IMG_1358вандали

„Парк „Кайлъка“ е ценност за Плевен и плевенчани и ми е особено болно като виждам, как безогледно се краде, руши или замърсява. Всички искаме да имаме един красив парк. Като областен управител съм приела като лична кауза поддръжката на „Кайлъка“ в добро състояние. Но недобросъвестното отношение на малцина рефлектира по изключително неприятен начин върху всички посетители на парка и гости на града, които остават разочаровани, виждайки изтръгнати пейки, счупени барбекюта, разрушени фитнес площадки – всичко изградено в полза на гражданите”, коментира областният управител Ралица Добрева. Тя апелира за активната гражданска позиция на хората в защита на парк „Кайлъка”, която би била от изключителна полза в борбата на администрацията и полицията срещу подобни зловредни вандалски прояви.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...