Акценти
Начало / Образование / Пореден випуск млади специалисти получиха дипломите си от Медицински университет – Плевен 

Пореден випуск млади специалисти получиха дипломите си от Медицински университет – Плевен 

125 бакалаври и магистри от четири специалности на на Факултет “Обществено здраве” на Медицински университет – Плевен, получиха днес дипломите си за завършено висше образование. Отличниците на випуска са 33. Те получиха дипломите си от ректора на Медицинския университет  – проф. Славчо Томов.

Преди това той се обърна с поздрав към дипломантите. „Скъпи абсолвенти, аз съм убеден, че оттук нататък ще продължите да работите и да защитавате името и авторитета на вашите преподаватели и на вашата Алма Матер. Дерзайте и следвайте мечтите си, гледайте напред и нагоре и ще стигнете далеч. На добър час, млади колеги, и нека Бог да ви пази”, каза Ректорът.

Проф. Томов каза още, че датата 5 април 2019 г. ще остане паметна за историята на плевенската Алма Матер, заради наградата, която днес беше връчена на почетния ректор на Медицинския университет и дългогодишен негов ректор – член. кор. проф. Григор Горчев. Той получи от френския посланик Н.Пр. Ерик Льобедел френския орден на Академичните палми – степен „офицер”. 

Проф. Григор Горчев стана офицер на френския орден на Академичните палми

„Тази награда  е признание за един изтъкнат български учен, който през годините скромно, последователно и безрезервно работеше за каузата на висшето образование, за каузата на Медицински университет – Плевен. Тя е признание към цялата академична общност, но и атестат за нашето висше училище, което е с място на картата на медицинското образование в Европа и света”, изтъкна проф. Томов.

Младите специалисти бяха поздравени и от кмета на Плевен Георг Спартански.

„Днес вие ще получите вашите дипломи и ще официализирате вашето дълго и тежко следване, защото няма по-трудна област от медицината. Където и да отидете, представяйте се достойно и допринасяйте за славата на Медицинския университет в Плевен, който има основателно самочувствие да се нарича ковачница на медицински кадри не само за България, а и за света”, обърна се към абсолвентите кметът. Той им посочи за пример проф. Григор Горчев – „невероятен учен, с огромни постижения в областта на медицината,  който е доказателство, че няма таван за мечтите, когато човек знае какво иска и има качества да го постигне”.

Специално приветствие към дипломантите поднесе проф. Флориан Стегер, Директор на Института по история, философия и етика на медицината към Университет Улм, Германия.

Отговор на поздравите от името на дипломантите направи  Нели Йорданчева, магистър в специалност „Управление на здравните грижи“.

Церомонията по награждаването завърши с атрактивни изпълнения на абсолвенти.

Гости на събитието бяха още областният управител Мирослав Петров, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, представители на ръководството на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” и УМБАЛ „Св. Марина”, и други.

 

 

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...