Акценти
Начало / Общество / Полиция и пожарна не могат да спрат над 12-часова музикална агресия на  самозабравили се в жк „Дружба” в Плевен

Полиция и пожарна не могат да спрат над 12-часова музикална агресия на  самозабравили се в жк „Дружба” в Плевен

Живеещите в десетина блока в жк „Дружба” в района на разсадник „Далия” вчера бяха пред въстание. Причината е продължилата повече от 12 часа музикална агресия от страна на самозабравили се празнуващи в новопостроен блок в района. Музиката, с невъзможни децибели, започнала още преди обяд в събота. Живеещите наоколо проявили разбиране и търпеливо изчакали празнуващите да утихнат в обедните часове. Това не се случило. Но истинският екшън започнал, когато с настъпването на нощта тонколоните  загърмели още по-силно. „Десетина минути преди 23 часа се обадих в Първо Районно управление, за да поискам съдействие. От там ми отговориха, че до 23 часа не могат да направят нищо, тъй като с разрешение на кмета в събота и неделя това е крайният час за по-шумни прояви”, разказа потърпевша от случката. Тя предупредила полицаите, че ако до 23 часа музиката не спре, ще им звъни отново.  Очаквано Азис, Софи Маринова и циганска чалга продължават да ехтят и след позволения час. От съседните блокове възмутени хора започват да излизат и да се събират под терасата, откъдето гърми чалгата.

Гневът обхваща все повече хората, защото са безсилни да се противопоставят на агресията, на която са подложени през целия ден. Жената, която ни се обади, намира телефона на кмета Георг Спартански и към 23.30 часа му звъни. Изненадах се, когато, въпреки късния час, той ми отговори и се ангажира да помогне, разказа тя. Малко след като се е обадила на кмета пред блока пристигат полицейски коли, пожарна. Полицаите записват номерата на луксозните возила, паркирани отпред. Междувременно пред блока се е събрала внушителна група от живеещи наоколо, които са на крачка от саморазправа.

Полицаи и пожарникари са готови да щурмуват през терасата, тъй като входът е заключен. Но получават разпореждане, че не могат да го направят, тъй като няма прокурорско разрешение, подразбират насъбралите се. Възпитаните опити на полицаите да получат достъп до апартамента, естествено са безрезултатни. В същото време гуляйджиите, явно вече и достатъчно почерпени, пикаят през тересата и показват задните си части на събралите се. Чуват се и закани, че ще слязат и ще пребият тези, които ги осветяват с фенерчета. Нахалството им стига дотам, че дори по микрофон обявяват музикален поздрав за полицаите, а звукът е усилен максимално.

Има ново обаждане до кмета и до Първо РУ- Плевен. Нервите на хората вече съвсем са опънати. Някои дори са се въоръжили с вестници и запалки, за да запалят елтаблото и да прекъснат тока към кооперацията.

Най-накрая, някъде към 1 часа след полунощ, музиката е спряна и жк „Дружба” утихва. Живея вече 23 години в този квартал, имали сме неприятности със силна музика, но такова чудо досега не сме преживявали, сподели нашата читателка, която ни съобщи за преживяното в съботните ден и нощ. Тя е решена в понеделник да подаде сигнал за случилото се и  до министъра на вътрешните работи.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...