Акценти
Начало / Общество / Полицията предприема мерки за реда по време на предстоящите празници

Полицията предприема мерки за реда по време на предстоящите празници

ОД на МВР – Плевен създава организация и набелязва мерки за опазването на обществения ред и безопасността по време на предстоящите майски празници – Великден и Гергьовден. Ще бъде осигурено полицейско присъствие в районите на храмовете по време на големите християнски празници. Планирани са  специализирани операции, с оглед превенция и противодействие на правонарушенията. Те ще се изпълняват във взаимодействие с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На 28 и 29 април,  на 1 и 2 май, както и на 6 и 8 май ще се осигури максимален брой полицейски екипи за организиране и подпомагане на движението и недопускане образуването на автомобилни колони. Дейността на служителите, работещи по контрол на движението по пътищата, ще бъде насочено основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, контрол над водачите с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство, както и над водачите с опасно и демонстративно управление на МПС без необходимата дистанция – т. нар. движение“ в пакет“; които извършват рискови маневри, изпреварване и преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. В районите на масово посещавани обществени места, на които ще се провеждат мероприятия, също ще има засилено полицейско присъствие за осигуряване на реда и регулиране на движението. Ще се осъществи стриктен контрол за спазване на временното ограничение на движението на камиони над 12 тона по участъци от републиканската пътна мрежа, включително на камиони с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, за времето от 16 до 20 часа на 28 април и 5 май,  и от 14 до 20 часа на 2 и 8 май.

На 1 срещу 2 май и на 6 срещу 7 май  между 22 часа и 1 часа ще се планират и проведат специализирани полицейски операции „Алкохол и неправоспособност“ като внимание ще се обръща на третокласните и общински пътища, районите в област Плевен на посещавани питейни заведения и дискотеки.

Служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен извършват проверки на църкви, параклиси и други православни храмове, в които ще се провеждат тържествени ритуали. Осигурена е готовността на екипи за осъществяване на ефективни пожарогасителни и спасителни действия.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...