Акценти
Начало / Общество / Мая Манолова преряза лентата на модерно оборудване в Дом за медико-социални грижи за деца – Плевен (снимки)

Мая Манолова преряза лентата на модерно оборудване в Дом за медико-социални грижи за деца – Плевен (снимки)

Модерна медицинска апаратура получи Домът за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) в Плевен. Днес омбудсманът на Република България Мая Манолова, заедно с директорката на Дома д-р Десислава Георгиева и дарителя, прерязаха лентата на дарението, с което се създава специален Център за физикална медицина, рехабилитация и ерготерапия. В него ще се лекуват не само децата от дома, но и от цялата Плевенска област.

„Преди месец бях в Плевен и бях впечатлена от г-жа Десислава Георгиева. Тя много образно представи нуждите на децата, които са настанени в Дома за медико-социални грижи в Плевен. Тогава се запознах на място и с нуждите от рехабилитация и ерготерапия на децата, които са настанени тук. Поех ангажимент, че ще намеря спонсор, който да се включи за покупка на тази техника и го открих в лицето на г-н Димитър Спасов, който е управител на „Кауфланд“ и с чиято помощ и изцяло финансово съдействие, беше закупена тази апаратура“, каза мая Манолова по време на откриването на дарението. Искам да благодаря, защото без социално ориентирани фирми, които имат социална чувствителност, нито един проект не може да бъде реализиран, посочи още омбудсманът.

Мая Манолова дом майка и дете

Апаратурата е последна технология и на стойност 60 000 лева. Тя ще се ползва от всички деца – не само тези със специални потребности, но и здравите. В ДМСГД – Плевен са изградени стаи на свободното пространство и сензорна, които също могат да се ползват от всички деца в Плевенско. Предстои завършването на Монтесори стая, която също ще е достъпна за всички. Одобрен е и дарителски проект, който е за ателие по психомоторика.

Мая Манолова дом майка и дете 1

„Живеем в трудни времена, в които съпричастността и добродетелността са едни от малкото неща, които ни правят човеци. Искам да благодаря от името на децата, на екипа на ДМСГД – Плевен и от мое име на г-жа Мая Манолова. С това дарение стана възможно да открием Център за физикална медицина, рехабилитация и ерготерапия, който вече функционира. Това е невероятна подкрепа към нас и към общността на децата със специални потребности“, каза от своя страна директорката на ДМСГД – Плевен Десислава Георгиева. Тя призова всички родители да се възползват от базата на центъра, за да усетят подкрепа в трудните дни. Всичко се ползва абсолютно безплатно благодарение на подкрепата на неправителствена организация. Желаещите могат да намерят контактите за връзка на сайта на ДМСГД – Плевен, за да уточнят как и кога могат да го посещават.

сензорна стая дом майка и дете

В момента 68 деца от 0 до 1 години са настанени в ДМСГД – Плевен. Около 15 други ползват услугите на специалистите и екипите в Дома.

оборудване дом майка и дете 5

оборудване дом майка и дете 4

оборудване дом майка и дете 3

оборудване дом майка и дете 1

Мая Манолова 1

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...