Акценти
Начало / Крими / Полицай пострада леко при бой между роми

Полицай пострада леко при бой между роми

На 2 май около 15 часа в центъра на Радомирци, по време на традиционния годишен събор  на селото, е възникнал скандал между двама роми – единият 18-годишен, другият – 23-годишен. И двамата са с криминални прояви, а по-възрастният – с пет присъди. Искрата пламнала заради дълг от 50 лева, съобщават от полицията в Плевен.

Скандалът е прекратен от намиращите се на място полицаи, охраняващи събора. След 15 минути роднини и приятели на двамата младежи започват масов побой в центъра на селото. Служителите на реда предприели мерки за прекратяване на конфликта, но тълпата оказала съпротива. Между словестните реплики, започнал ръкопашен бой.  Представителите на двете ромски фамилии тръгнали един срещу друг с дървета, колове, лопати, кой каквото свари да грабне. На място са изпратени  допълнителни полицейски сили. При инцидента един от полицаите е получил охлузни рани в областа на лявата ръка. Задържани са трима от участниците, двамата от които са подбудители на побоя. След намесата на полицията в селото спокойствието е възстановено. По случая е образувано досъдебно производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...