Акценти
Начало / Крими / Полицаи, служители на РДПБЗН, РЗИ и НАП провериха девет заведения в Плевен

Полицаи, служители на РДПБЗН, РЗИ и НАП провериха девет заведения в Плевен

В Плевен е проведена специализирана операция за осигуряване спокойствието на гражданите, и с цел обезпечаване сигурността на децата на обществени места, ограничаване на престъпленията, свързани с наркотични вещества. За времето от  22 часа на 15 декември до 02.00 на 16 декември служители от ОДМВР – Плевен, 01 РУ – Плевен, 02 РУ – Плевен са извършили проверки съвместно със служители  от РДПБЗН, ТД НАП, ОДБХ, ДИТ, РЗИ и Митническо бюро на девет питейни и увеселителни заведения в областния град, и в районите около тях.  В снек-бар експерти от РЗИ са установили тютюнопушене.

Предстои съставяне на ауан по чл. 56, ал. 1 от Закона за здравето, ТДНАП са констатирали разлика в касата на стойност 186 лв, за което предстои съставяне на ауан чл. 33, ал. 1 от Наредба № 18 на Министерството на финансите, а служители от ОДБХ са засекли неправилно водене на документацията за извършващата се в търговския обект дейност с храни, за което предстои съставяне на ауан по Закона за храните, информират от пресцентъра на МВР-Плевен.

В кафе-аператив в ж.к. „Дружба“ от РЗИ са съставили на място един акт по чл. 56, ал. 1 от Закона за здравето на физическо лице за тютюнопушене в заведението, ДИТ са установили, че в обекта работят като сервитьорки две лица без трудови договори, едното от които е непълнолетно и работи без разрешение от ДИТ. Предстои съставяне на три акта на основание Кодекса на труда. За присъствието на непълнолетно лице – 16-годишна, след 22.00 часа от служителите на ОДМВР – Плевен е съставен констативен протокол. Снети са писмени сведения и детето е предадено на родител с разписка. Предстои събиране на още доказателствени средства за съставяне на акт на родителите по чл. 8, ал. 4 и на управителя на заведението по чл. 45, ал. 2 от Закона за закрила на детето. Във връзка с извършените проверки на обектите са изискани от институциите да бъдат представени допълнително документи с оглед последващи действия и при наличие на констатирани нарушения ще бъдат санкционирани.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...