Акценти
Начало / Крими / На съд отиват петима мъже за хулиганство и нападение на полицай в Дисевица

На съд отиват петима мъже за хулиганство и нападение на полицай в Дисевица

Обвинението срещу Мано М., Иван М., Славчо М., Лалка С. и Кирил М. е  за това, че на  17.10.2016г. в с. Дисевица, обл. Плевен, извършили непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – четирима полицейски служители при 02 РУ Плевен, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред – престъпление по чл. 325, ал. 2,  вр. чл. 20  от НК.

 На петимата е повдигнато и обвинение за това, че по същото време са пречили противозаконно на орган на властта  да изпълни задълженията си – престъпление по чл. 270, ал. 1, вр. чл. 20, от НК.

 Срещу Маньо М.  и  Кирил М.  е повдигнато обвинение за това, че по хулигански подбуди причинили лека телесна повреда, изразяваща се в болки и страдания на единия полицейски служител,  при изпълнение на задълженията му по опазване на обществения ред – престъпление по чл. 131, ал. 2, вр. ал. 1,  вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Обвиняемата Лалка С. имала неуредени имуществени отношения с Детелин А., който й е дължал пари.

На 17.10.2016г. обвиняемата отишла в дома на  Детелин А., за да си поиска парите, но  не  ги получила. Половин час по-късно се върнала заедно с братята си –  Мано и Славчо и баща им –Кирил М.

Всички влезли в къщата на Детелин А.  и без съгласието на собствениците  взели готварската печка и стерео – уредба, натоварили тези вещи в бус и си тръгнали. Потърпевшите веднага сигнализирали 02 РУ Плевен.

Когато униформените отишли в жилището на обвиняемите, за да изяснят случая, обвиняемите отказали да върнат взетите вещи, както и отказали да представят документ за самоличност.

Групата роми не само не изпълнили разпорежданията на полицаите, но и ги нападнали –   започнали да отправят заплахи и обидни думи, нанесли удари  върху полицейските служители.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...