Акценти
Начало / Образование / Полицаи разказаха на малчуганите от НУ”Христо Ботев” как да се пазят на пътя

Полицаи разказаха на малчуганите от НУ”Христо Ботев” как да се пазят на пътя

<

Плевенски полицаи разказаха на малчуганите от Начално училище „Христо Ботев” как да се пазят на пътя, информират от училището. Обучението се състоя в двора на школото. Превантивната кампания се провежда за трета поредна година преди есенно-зимния сезон и е под мотото „Да опазим живота и здравето на децата на пътя”. Подобни занимания са традиционни и преди лятната ваканция.

Главен инспектор Минков и полицай Йорданов от КАТ посъветваха децата да пресичат пътното платно там, където е осветено. Ако им предстои пресичане на място, където няма осветление, и в същия момент виждат фарове на приближаващ автомобил, е необходимо да го изчакат. Да не избързват и да не започват припряно пресичане на заснежено или заледено пътно платно, дори да им се струва, че приближаващият автомобил се движи твърде бавно, защото в този момент реалният спирачен път е значително удължен.

<

Полицаите препоръчаха, когато заедно с много други хора малчуганите чакат автобус на спирката, да не се втурват към него, още преди да е спрял, тъй като площта за чакане е най-често заледена. Да изчакат автобуса да потегли и тогава да потърсят мястото за правилно пресичане, при добра видимост в двете посоки.

Учениците отговориха правилно на въпросите на униформените служители и демонстрираха добри познания за видовете пътни знаци. Припомниха си видове пешеходни пътеки и правилата за пресичане на светофар.

Пътните полицаи разказаха как осъществяват контрол за спазване на правилата за безопасно пресичане на пешеходците. И посъветваха най-малките участници в движението да избират връхни дрехи и раници със светлоотразителни елементи.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...