Акценти
Начало / Крими / Полицаи започнаха проверки днес в ДКЦ І в Плевен

Полицаи започнаха проверки днес в ДКЦ І в Плевен

Полицаи са нахлули днес в ДКЦ-1 в Плевен.  „Извършват се полицейски проверки, но към момента нищо не е установено, има снемане на обяснения, проверка на документация. Когато бъдат готови резултатите, ще ги огласим“, съобщи говорителят на ОДМВР Плевен Марияна Цветкова. Проверките се провеждат под наблюдението на прокуратурата и засега няма информация да са свързани с трафик на бежанци.
Това е поредната проверка в поликлиника. Според шефовете й всичко се дължи на вътрешни междуособици с бивши колеги, съобщава БЛИЦ.
Собственик на поликлиниката e Муафак Ал Масри, съпруг на прокуриста на здравното заведение Силвия Иванова.
 „Първата финансова проверка е с продължителност 38 дни. „Формално“ проверките са извършени по повод подаден до НЗОК сигнал, съдържащ абсолютно невярна информация за действия на лекари от лечебното заведение, „източващи“ здравната каса. Сигналът е подаден от бившата главна счетоводителка на „ДКЦ I Плевен“, която е в близки отношения с бившия управител на лечебното заведение д-р Фахд Ал Шаргаби. Той е осъден от дружеството за финансови злоупотреби в размер на 120 000 лв., извършени през периода на управлението му“, твърди при предишната проверка Силвия Иванова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...