Акценти
Начало / Икономика / Покриването на част от коритото на река Тученишка отново на дневен ред

Покриването на част от коритото на река Тученишка отново на дневен ред

Необходимостта от места за паркиране в централната част на Плевен отново поставя на дневен ред въпроса за покриване на част от коритото на река Тученишка. Според кмета Георг Спартански са легенда твърденията, че това е опасно и припомни, че реката от години е покрита в участъка от читалище „Съгласие” до Спортния център, без това да създава проблеми. Кметът уточни, че не става въпрос за покриване на реката по цялото й протежение, а само на отделни участъци, за да се осигурят места за паркиране в центъра на града.

От Общината ще поискат становище от Басейнова дирекция и ще направят финансов разчет, за да бъдат заложени необходимите средства в бюджета на Общината.

На редовното оперативно заседание кметът коментира и необходимостта от поставяне на светофари на няколко възлови кръстовища в Плевен. Едното е между бул. „Христо Ботев” и ул. „Чаталджа”, а другото – между бул. „Христо Ботев” и улиците „Шипка” и „Трети март”. Кметът вече е възложил на служители в Общината да разработят план за поставяне на светофарни уредби на тези кръстовища, за да се реши проблемът със задръстванията в пиковите часове и създаването на опасни ситуации за водачи и пешеходци.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...