Акценти
Начало / Любопитно / Поздравителен адрес от президента и плакет от Община Плевен за Георги Ангелов по повод 25 години Парад на модата (галерия)

Поздравителен адрес от президента и плакет от Община Плевен за Георги Ангелов по повод 25 години Парад на модата (галерия)

IMG_6391 Парад на модата

С връчване на почетен плакет на Община Плевен на Георги Ангелов започна снощи на сцената на Драматичния театър в Плевен 59-то издание на Парад на модата, чийто създател и главна движеща сила е Георги Ангелов. Плакетът връчи зам.-кметът Дамянка Владимирова. По повод 25-та година, за която се провежда модният форум, поздравителен адрес беше получен от името на президента Росен Плевнелиев.

Парадът на модата е създаден през 1989 г. и през тези години на неговата сцена  свои колекции показват най-известните български дизайнери и стилисти, някои от тях завършили мода в Милано, Париж, Лондон и София и реализирали се успешно на модните подиуми в чужбина и в страната.

IMG_6478Парад на модата

Трима са участници, които са се представили на първия парад на модата, излязоха и снощи на сцената на Драматичния театър и показаха колекции, специално подготвени за това издание на Парад на модата. Дизайнерски център „Ариес уникат” с дизайнер Светла Димитрова  се представи с детска, тийнейджърска и дамска мода. Завърналият се от Испания Димитър Кръстев показа колекция под мотото „Таборът отлита в небето”, която е истинска феерия от цветове. Третия редовен участник – Даниела Кьосева, избра тази година за първи път да участва с детска и тийнейджърска мода.

Официална дамска мода показа пред плевеската публика завършилата в милано  Александра Мешкова. С изцяло официална колекция в черно и бяло се представи другото име в българската мода – Марчела от София.

Петимата дизайнери от Дизайнерско студио  „Модалаб” показаха тенденциите в официална мода и модата за ежедневието.

IMG_6430Парад на модата

Няколко дебюта бяха направени снощи на плевенска сцена. Мария Божилова от София  показа цветната и игрива колекция за  пролетта и лятото Яна Панова също от София беше избрала за дебюта си колекция от дамска и мъжка мода. Милена Тодорова  пък беше наблегнала на индийските мотиви, които са актуални в момента в световен мащаб.

В деветте модела на Натали Александрова, която тази есен се дипломира в НБУ и печели да продължи образованието си в Милано, бяха космични с особената си архитектура.

С изцяло мъжка колекция се представи младата дизайнерка Боряна Вътова. А плевенчанката Габриела Пекова беше заложила на  носими модели за дамите  и за мъжете.

След дълго отсъствие на плевенска сцена се завърна дизайнерката Милена Колева.

Голямата изненада на вечерта беше  Петя Димитрова – която живее и работи в Лондон. Тя представи колекция  за младите хора и за дамите под мотото „Завръщане”, като манекените дефилираха на сцената под звуците на неповторимата „Моя страна, моя България” на незабравимия Емил Димитров.

IMG_6429Парад на модата

Както обичайно, музиката беше важен елемент от Парада на модата. В спектакъла се включиха Жени Василева и Боян  Бончев от клуб по спортни танци „Дъга” , поп изпълнителите Йоана Цветанова, Магдалена Лунголова и Диляна Добрева.

Бижутатата бяха дело на Мария Църкова, гримът  – на Снежина Желязкова.

IMG_6440Парад на модата

IMG_6442Парад на модата

IMG_6447Парад на модата

IMG_6458Парад на модата

IMG_6459Парад на модата

IMG_6472Парад на модата

IMG_6485Парад на модата

IMG_6495Парад на модата

IMG_6513Парад на модата

IMG_6524Парад на модата

IMG_6535Парад на модата

IMG_6480Парад на модата

IMG_6488Парад на модата

IMG_6499Парад на модата

IMG_6517Парад на модата

IMG_6543Парад на модата

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...