Акценти
Начало / Крими / Пожари унищожиха техника и земеделска продукция

Пожари унищожиха техника и земеделска продукция

През изминалото денонощие служителите на Областното управление Пожарна безопасност и защита на населението Плевен са участвали в ликвидирането на 10 произшествия.

На 2 октомври в 12.55 часа неправилно ползване на отоплителен уред е предизвикало пожар в лятна кухня в село Сомовит. Унищожени са дървена дограма, фуражомелка, циркуляр, два електрически двигателя, 500 килограма зърно и 500 килограма фураж.

Същия ден в 13.04 часа е съобщено за пожар в апартамент на улица “Стара планина” в Плевен. Изгорели са мебели, бяла, черна и компютърна техника и са опушни около 60 кв.м. стени. Причина за произшествието е късо съединение. Пострадали хора няма.

Пожари в сухи треви и храсти са гасени в землищата на градовете Плевен, Долни Дъбник и Червен бряг и село Ракита със сили и средства на Районните служби в Плевен, Червен бряг, Долни Дъбник и гасаческа група от село Долни Луковит. При инцидентите хора не са пострадали.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...