Акценти
Начало / Крими / Пожари унищожиха собственост на няколко места в област Плевен

Пожари унищожиха собственост на няколко места в област Плевен

Няколко пожара бушуваха през почивните дни в област Плевен, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

На 23 април в 13:44 часа е съобщено за пожар в селскостопанска постройка в село Горна Митрополия. При огледа е установено, че небрежност при боравене с открит огън е причина за инцидента, при който са унищожени 80 кв.м. покривна конструкция; 15 куб.м дърва за огрев и една фуражомелка. Пострадали няма. Пожарът е погасен от екип на РС ПБЗН – Плевен.

На същата дата в 14:42 часа е съобщено за пожар в селскостопанска сграда в село Брегаре. Пожарът е потушен от екип на РС ПБЗН – Кнежа. Изгорели са около 150 кв.м. покривна конструкция, 10 куб.м. дърва за огрев, 5 куб.м. брестови талпи и 2 тона въглища. Причината и размерът на материалните щети са в процес на установяване. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

На 24 април в 05.34 часа в Оперативния център на РДПБЗН-Плевен е получен сигнал за пожар в село Сухаче, община Червен бряг. Незабавно е изпратен екип на РС ПБЗН – Червен бряг, който е установил, че гори навес пред магазин и е изгорял напълно паркиран в двора товарен автомобил „Форд Транзит“, както и двигателното отделение на друг товарен автомобил „Форд Транзит“. Унищожени са и 4 маси, 8 пейки, 19 броя стъклопакети на фурна, 4 броя врати и 15 броя стъклопакети на кафе-аперитив. Опушена е 18 кв.м. ламперия на навес. Причините за произшествието са в процес на установяване. Уведомен е районен прокурор в Районна прокуратура – Червен бряг.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...