Акценти
Начало / Образование / Под пищна заря запалиха коледното дърво в НУ „Патриарх Евтимий” в Плевен

Под пищна заря запалиха коледното дърво в НУ „Патриарх Евтимий” в Плевен

Голяма коледна елха грейна тази вечер в празнична украса в двора на НУ „Патриарх Евтимий” в Плевен. За празника децата и техните преподаватели бяха подготвили програма от коледни песни, за да извикат коледния дух.

Гост на децата беше кметът Георг Спартански. Той ги поздрави с настъпващите коледни и новогодишни празници. Пожела им да бъдат здрави и палави, да обичат родителите и да уважават учителите. „И ако успеете да се свържете по телефона с Дядо Коледа, помолете го да се обади и на мен”, каза кметът и думите му бяха посрещнати с бурна радост от децата.

Учениците бяха поздравени и от директора на училището Рени Кръстева. В много поетичен стил тя разказа за топлината на Коледната нощ, за очакването на добрия старец, за ваканционните дни, които децата ще прекарат с мама и тате. Тя пожела на тях и родителите им весели и щастливи празници, и изказа специална благодарност за спомоществователството на общинския съветник Антон Георгиев.

После всички заедно отброиха секундите преди запалването на елхата. Тя грейна в празнични светлини под радостните възгласи на децата и под многоцветните светлини на фойерверките, които дълго озаряваха небето над училищния двор.

По традиция празникът завърши с раздаване на подаръци за всички деца от училището.

Следваща Предишна
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...