Начало / Крими / Подсъдим с условна присъда и конфискация на имущество за данъчни задължения

Подсъдим с условна присъда и конфискация на имущество за данъчни задължения

Условна присъда и конфискация на имущество за неплащане на данъчни задължения в особено големи размери получи подсъдим. С присъда от 15 октомври състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия Р.Б.Б. за виновен в това, че през периода 13.06.2006 г. – 13.01.2012 г. в град Плевен,  при условията на продължавано престъпление, с 34 деяния, които осъществяват поотделно състав на едно и също престъпление, като представляващ ЕТ „Б. – Р.Б.“ , избегнал плащането на данъчни задължения на едноличния търговец в особено големи размери – общо  67 255.98 лв. От  тях 36 662.50 лв. са данък добавена стойност и 30 593.48 лв. данък по ЗДДФЛ. Поради това той е осъден на три години лишаване от свобода.

На основание чл.58а, ал.1 от НК съдът намалява така определеното на подсъдимия Р.Б.Б наказание с една трета и му налага  наказание лишаване от свобода в размер на две години. На основание чл. 66 изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода е отложено за срок от три години от влизане на присъдата в сила.

Съдът е постановил и конфискация на част от имуществото на подсъдимия Р.Б.Б., а именно – два леки автомобила.Осъденият трабва да заплати и направените деловодни разноски.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...