Акценти
Начало / Спорт / Подписка за създаване на учебно-тренировъчен Велопарк стартира в Плевен

Подписка за създаване на учебно-тренировъчен Велопарк стартира в Плевен

ll

Подписка за създаване на учебно-тренировъчен Велопарк стартира в Плевен. Инициатори са група почитатели на спорта, които най-после са решили да направят идеята си реалност. Те призовават всички съмишленици и хора, които обичат спорта, да подкрепят подписката, която е позиционирана в магазините на „Велоцентър” в града. След края на инициативата подписката ще бъде внесена в Община Плевен, която се очаква да приеме достатъчно сериозно идеята и да предостави парцел за целта.

Любителите на колоезденето искат да създадат в Плевен учебно-тренировъчен Велопарк, в който деца, подрастващи и големи хора да се забавляват, карайки своите колелета. Организаторите на подписката смятат, че подходяща е полянката в близост до стоянката на такситата в жк „Мара Денчева“.

„Този терен е подходящ, защото е в самия град и децата лесно могат да стигнат до него без помощта на родителите си, освен това има необходимата денивелация и площ. Разбира се, готови сме да чуем и предложенията на Общината, ако въпросното място не може да се предостави за изграждане на площадката. Ако всичко върви по план и Общината даде зелена светлина и парцел, на който да се изгради паркът, ще бъде сформирана група от колоездачи, които се състезават и могат да се нарекат експерти в изграждането на подобни трасета, които познават размерите и изискванията за един такъв парк, за да изградят и обозначат препятствията, скоковете и виражите“, коментира за infopleven Боби Крумов, който е в основата на идеята.

И добави, че досега малки групички деца са изграждали подобни „съоръжения“ пред своите блокове и на места, непредназначени за такава дейност, заради което бързо са били разваляни.

events-bg-110919-2_01

Той даде пример с Пловдив, където е създаден подобен Велопарк и Общината дори е изградила чешма, за да може да се дренират и оформят по-добре препятствията, които са изградени от земна маса.

Предвижда се мястото в Плевен да включва елементи от Dirt Jump, Pump Track и много други, поясни Крумов. Вече 100 души са подкрепили подписката.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...